Belföld

Az Orbán-Torgyán kabinettel vitáznának Gyurcsányék

A szocialisták szerint aki a vitáról vitázik, az csak alibit keres a vita elkerülésére. Azt javasolják, hogy április 5-én legyen a miniszterelnökök vitája.

Gál J. Zoltán, az MSZP kampányigazgatója szerint a Fidesz négyszer módosította a vita idejét. A politikus szerint aki a vitáról vitázik, az csak alibit keres a vita elkerülésére. Gyurcsány Ferenc – lényegében egyetértve a Fidesz legutóbbi javaslatával – április ötödikét javasolja a miniszterelnök-jelöltek vitájára. A parlamenti pártok listavezetőinek (gyakorlatilag a négy miniszterelnök-jelöltnek) vitájára pedig a szocialista javaslat szerint április 3-án kerülhet sor.

A szocialista politikus szerint a minél több vita elősegíti a tisztánlátást és a demokráciát, ezért a szocialista politikusok készen állnak az „összecsapásra”. A vita célja, hogy a lényeg nyilvánosságra kerüljön. Ha pedig a Fidesz úgy látja, hogy a múltról szeretne vitázni, akkor a Gyurcsány-kormány tagjai készen állnak arra, hogy szembenézzenek az Orbán–Torgyán-kabinet minisztereivel.

A szocialista politikusok bármilyen szakmai kérdésben is a Fidesz rendelkezésére állnak. A különböző témákban 10 szakpolitikusuk várja a kihívást, név szerint: a bérekről Kis Péter, adózásról Veres János, gazdaságfejlesztésről Szekeres Imre, autópályákról és regionális fejlesztésről Kolber István, lakhatásról Lendvai Ildikó, agrárügyekben Gráf József, oktatásról Hiller István, a közbiztonságról Lamperth Mónika, egészségügyben Vojnik Mária, külpolitikai és honvédelmi kérdésekben pedig Juhász Ferenc kész vitázni. Gál J. Zoltán hozzátette: a szocialisták részére a választás nem licit, hanem felelősségverseny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik