Belföld

MSZP: lépjen vissza a díszcigányozó Orbán Viktor

Az MSZP választ vár Orbán Viktortól arra a kérdésre: lehet-e miniszterelnök-jelölt az, aki díszcigányokról beszél – mondta Kállai Katalin, a szocialista párt elnökségének tagja.

Kállai Katalin kijelentette, hogy a Fidesz elnökét nem tartja alkalmasnak arra, hogy az országot vezesse, mert díszcigányoknak nevezte azokat a cigány politikusokat, akik nem az ő táborába tartoznak.

A Fidesz elnöke 2003. október 4-én Szolnokon, a Lungo Drom kongresszusán mondta, hogy parlamentnek nem „díszcigányokra” van szüksége, hanem azokra, akik mögött olyan, a romákat képviselő felelős közéleti erő áll, mint a Lungo Drom. Orbán Viktor akkor hozzátette: számára külön öröm, hogy pártja országgyűlési frakciójában három ilyen politikus is helyet foglal.

Teleki László, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium roma ügyekért felelős politikai államtitkára azt mondta: a Fidesz fogadja el, hogy vannak baloldali romák is, ne az egész magyarországi cigányság nevében tegyen kijelentéseket. Hozzátette: a jobboldal téved, hogy nincsenek Magyarországon sikeres roma vállalkozók, nem minden roma él segélyből. Az államtitkár szerint az ellenzéki pártnak el kellene ismernie, hogy a Lungo Drommal kötött együttműködése még a cigányszervezet tagságának az érdekeit sem szolgálta.


Képünkön Kállai Katalin, a Magyar Szocialista Párt országos elnökségének tagja és Teleki László, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium roma ügyekért felelős államtitkára tart tájékoztatót Lehet-e miniszterelnök-jelölt, aki „díszcigányozik”? címmel az MSZP székházában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik