Belföld

Kuncze: nem kell már Bokros-csomag

A költségvetési egyensúly érdekében nem kell már Bokros-csomag, nem kell ilyen típusú megszorítás, de nagyon következetes takarékosságra szükség van - mondta Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke.

“A kampány nem alkalmas arra, hogy az ember elvesszen a részletekben, (…) de azok az ígéretdömpingek, amelyekkel most szembe kell nézni, azok mind megalapozatlanok, az emberek félrevezetését szolgálják” – utalt a pártelnök az utóbbi hetek kampányígéreteire. Hozzátette: ebben a négy évben sok fontos középtávú célt indított el a kormányzat, amelyek rövidtávon ellentmondásba kerültek egymással. Ezek között említette az ötven százalékos béremelést, a felgyorsított sztrádaépítést, a különböző szociális juttatások növelését, valamint a versenyképesség javítása érdekében meghozott adócsökkentést.

„Ezek jó célok voltak, jó helyre költöttük a pénzt, csak ennek az összes következményével most már szembe kell nézni; ez a költségvetés hiánya” – vonta le a következtetést a liberális pártelnök. Kuncze Gábor kiemelte, hogy a következő négy év éppen ezért a nagyon következetes, nagyon feszes gazdálkodásról kell hogy szóljon. „Nem az Európai Unió miatt, meg nem az euró bevezetése miatt, saját magunk miatt” – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik