Belföld

Kóka futóversenyre hívta a parlamenti pártokat

Kóka János gazdasági miniszter futóversenyre hívta szombatra a parlamenti pártok tagjait az M5-ös autópálya Szeged–Röszke szakaszának átadása kapcsán – mondta a miniszter szóvivője.

Ábrahám Gergely közölte: a szabad demokrata politikus hétfőn e-mail-t küldött a négy parlamenti párt elnökének, amelyben arra kérte őket, hogy párttársaikkal együtt minél többen vegyenek részt a „balkáni országokat az Európai Unióval összekötő” autópályán megrendezendő futóversenyen.

A miniszter az elektronikus levélhez csatolva elküldte a versenykiírást és a nevezési lapot is. Az M5-ös érintett szakaszát szombaton délután 3 órakor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adja át, ezt követően indul a futóverseny, amelynek távja 14 kilométer, a szintidő 100 perc. A versenyt a szegedi Napraforgó Futóklub szervezi, fővédnöke Kóka János.

A szóvivő elmondta: az ellenzéki pártoktól azt kérte Kóka János, hogy „tegyük félre legalább 100 percre az ellentéteinket, és teljesítsük, fussuk le együtt a Röszke–Szeged távot”. A miniszter bízik abban, hogy minél többen részt tudnak venni a versenyen – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik