Belföld

Gyurcsány „durva kézmozdulata” csak belemagyarázás

A választópolgárok 85 százaléka értesült a Fidesz által múlt héten kampánytémává tett miniszterelnöki kézmozdulatok ügyéről, kétharmaduk szerint az egész ügy csak belemagyarázás.

A Capital Research friss felméréséből kiderül, hogy az ügyet ismerő lakosság csupán 7 százaléka gondolja úgy, hogy Gyurcsány Ferenc egy lakossági fórumon kézmozdulatával azt üzente, hogy „Magyarország bekaphatja”, 10 százaléka véli úgy, hogy valóban durva kézmozdulatot tett, de ezzel csak a jelen lévő hangoskodó csoportoknak üzent. A választópolgárok közel kétharmada szerint a miniszterelnök egyáltalán nem tett durva kézmozdulatot, mindez csak belemagyarázás, illetve csak véletlen mozdulat volt, amivel nem üzent semmit.

A választókorú magyar lakosság 85 százaléka értesült arról, hogy Gyurcsány Ferenc egy lakossági fórumon félreérthető kézmozdulatot tett. 78 százalékuk látott filmfelvételt az esetről, 66 százalék pedig fényképet.

Demográfiai szempontok mentén érdemi különbség nem mutatkozik a vélemények között, azonban feltűnő, hogy a Fidesszel szimpatizálók az átlagnál szignifikánsan többen (42 százalékuk) látták durvának a mozdulatot, míg az MSZP-t támogatók szignifikánsan többen (92 százalékuk) vélik úgy, hogy ez nem más, mint belemagyarázás. Ezzel az ügyet kampánytémává tevő Fidesz szavazóinak is közel harmada (30 százalék) egyetért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik