Belföld

Fidesz: MSZP-s választási csalás Szentendrén

Választási visszaéléssel vádolja a helyi Fidesz az MSZP-t Szentendrén a március 19-én esedékes időközi polgármester-választás kampányában, ez ügyben írásos panasszal fordult a helyi választási bizottsághoz Perneczky Zoltán, a Fidesz városi elnöke.

A beadvány szerint a Fidesz azt kifogásolja, hogy március 3-án este az egyik helyi klubba meghirdetett koncerten megjelent Droblisch Erzsébet, a szocialisták polgármesterjelöltje, és bejelentette: a kulturális rendezvényen résztvevő fiatalok a belépőjegyekre, a szendvicsekre és az italokra az ő vendégei. Ezek után MSZP-s aktivisták elvegyülve a szórakozók között arra agitálták őket, hogy a polgármester- választáson a szocialista jelöltre adják le szavazatukat.

Az ajándék étel-ital, belépőjegy közvetett módon a fiatalok szavazatának megvásárlásaként fogható fel, kampánycélokat szolgált, ami felveti a választási csalás gyanúját – írta Perneczky. Búzás Judit, a helyi választási bizottság elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyet a testület csütörtöki ülésén tárgyalja majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik