Belföld

Dávid Ibolya: miniszterelnökségem a garancia programunk megvalósulására

Az MDF elnöke az MTV Este című műsorában kifejtette: pártja az önálló miniszterelnök-jelölt indításával kifejtette, sem Gyurcsány Ferenc, sem Orbán Viktor miniszterelnökségéhez nem kíván asszisztálni.

Mint Dávid Ibolya elmondta, a koalíciókötés egy kényszer, hiszen azt jelenti, hogy az adott pártnak nincs többsége a parlamentben. Hozzátette: helyesli, hogy minden miniszterelnök-jelöltnek teret adnak majd a vitában, nem csak a két nagy párt aspiránsai csaphatnak össze.

A pártelnök a Fideszes zsarolási üggyel kapcsolatban elmondta: csütörtökön hozzák nyilvánosságra azon fórumos jelöltek listáját, akiket fideszes riválisaik – Dávid Ibolya szerint felsőbb utasításra – visszalépésre próbáltak rábírni. A pártelnök szerint az azonban nem kínos, hogy Gémesi György és Sisák Imre személyében továbbra is van két közös jelöltje a pártnak. Mint fogalmazott: „legyen kínos ez a magatartás annak, aki megteszi, nem pedig annak, aki szóvá teszi”.

Dávid Ibolya elmondta, majd a választások után meglátják, hogy koalícióban, ellenzékben, vagy külső támogatóként folytatják parlamenti munkájukat. Hangsúlyozta azonban: az ő miniszterelnöksége lenne a garancia arra, hogy az általuk képviselt jobboldali program valóban megvalósulna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik