Belföld

Pályafelújítás kezdődik a vasútnál

A vasúttársaság folytatja a Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal felújítását. A munkák eredményeképpen megújul és nagyobb sebességre lesz alkalmas a vasúti pályatest, így az eljutási idő is rövidül.

Ebben az évben korszerűsítik többek között a Vecsés-Szolnok vonalszakaszt. Március 17-től Cegléd és Abony között dolgoznak a pályaépítők.


A felújítások miatt március 17-től május 7-ig módosított menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok a Budapest–Cegléd-Szolnok vasútvonalon. A menetrendváltozás érint néhány – Budapest Nyugati pályaudvar–Záhony, Debrecen–Budapest, továbbá Budapest–Szeged közötti vonatot is.

A munkák miatt március 17-től május 7-ig – a vasárnaponként Szentesről Budapestre közlekedő vonatnál is – változások lesznek, – közölte Kavalecz Imre, a vasúttársaság szóvivője. A Szentesről Budapest Nyugati pályaudvarra 16 óra 01 perckor induló vonat kerülő útvonalon közlekedik, emiatt Szolnok és Budapest között nem áll meg. Szolnokról 17 óra 48 perckor indul, a Nyugati pályaudvarra 19 óra 21 perckor érkezik meg. A kerülő útvonal miatt a Cegléd felé utazóknak átszállási lehetőségük lesz a Szolnokról 18 óra 10 perckor induló vonathoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik