Belföld

MSZP: képmutatóak a Fidesz javaslatai

Képmutatásnak nevezte Orbán Viktor rendőrséggel kapcsolatos javaslatait Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, ugyanis szerinte a Fidesz követ el a kampányban köztörvényes bűncselekményeket.

„Az az Orbán Viktor kiáltott rendőrért, akinek pártjában köztörvényes bűncselekményeket követnek el a kampányban” – fogalmazott a szocialista politikus annak kapcsán, hogy Orbán Viktor vasárnap Veszprémben arról beszélt, nincs kicsi vagy nagy bűncselekmény, csak egy van: bűncselekmény, amivel szemben meg kell védeni az embereket.

Ujhelyi István szerint a „mindent az országért” helyett a „bármit a hatalomért” lett a Fidesz jelszava. „Mára egyértelműen kiderült, hogy a 2006-os választásnak mi a tétje: az emberek arról fognak dönteni, hogy a nyugalom vagy a felfordulás, a kiszámíthatóság vagy a radikalizmus, a felelős programok vagy a kapkodó vagdalkozás Magyarországán akarnak élni” – tette hozzá a politikus.

Az MSZP alelnöke a Fidesz kampányközpontja tudatos hisztériakeltésének nevezte azt, hogy Simicska Lajos egy több száz vállalkozó által megkapott levélre a szombati Magyar Nemzet című napilapban úgy válaszolt, hogy elvágja a torkát a feladónak. „Kövér kötelét Simicska késre cserélte” – fűzte hozzá, és elmondta, hogy a direct marketing levélben egy cég arra tett ajánlatot a volt APEH-elnöknek, hogy ha úgy gondolja, szívesen megvennék a cégeit.

A sajtótájékoztatón kiosztott levélben az olvasható, hogy a levél aláírójának cége magyar tulajdonú vállalatok számára kutat fel többségi szakmai befektetőket európai országokban. Családi utód híján mit szólna egy fizetőképes európai befektetőhöz? – teszik fel a kérdést a levélben, amelyben az aláíró e-mail címe és telefonszáma is olvasható. Simicska Lajos a levél kapcsán azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a gyermekeinek védőőrizetet szervezett, és ha valaki bántatná őket, annak elvágja a torkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik