Belföld

Módosult az SZDSZ fővárosi listája

Módosította korábban elfogadott fővárosi listáján az első öt helyen szereplők sorrendjét az SZDSZ budapesti választmánya – nyilatkozta a párt budapesti elnöke. A párt szombaton dönt az országos listájáról.

Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy egyetlen javaslatként a budapesti elnökség által beterjesztett Demszky Gábor, Pető Iván, Lakos Imre, Bőhm András, Béki Gabriella sorrendet fogadták el elsöprő többséggel.

A januárban elfogadott listát ugyanis azt követően módosították, hogy az 5. helyre sorolt ferencvárosi polgármester, Gegesi Ferenc jelezte, hogy egyéni jelöltként és nem a listán kíván indulni, „tudtán és akaratán kívül jelölték” őt a listára.

A liberális párt fővárosi elnöke mellett Kuncze Gábor is bejelentéssel kezdte a hetet: a Szabad Demokraták Szövetségének Országos Tanácsa szombaton dönt a párt országos listájáról. Hozzátette: szakítanak azzal a gyakorlattal, hogy a lista első 12 helyét automatikusan az ügyvivők foglalják el, ugyanis fontosnak tartják, hogy a bejutó helyeken új arcok is feltűnjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik