Belföld

Esélyegyenlőséget követel az MDF

Herényi Károly levélben fordul a közszolgálati rádió és televíziók elnökéhez annak érdekében, hogy vitaműsoraikban biztosítsanak esélyegyenlőséget a választásokon induló pártok számára.

Az MDF frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az MDF azt kéri a közmédiumoktól, hogy tartsák be a választási eljárásról szóló törvény erre vonatkozó szakaszát, valamint az ORTT választási ajánlásának általános részét.

Hozzátette: választási törvény hivatkozott paragrafusa kimondja, hogy esélyegyenlőséget kell biztosítani a jelöltek és a jelölő szervezetek között, az ORTT ajánlása szerint pedig egyetlen rádió- és televíziócsatorna sem részesíthet előnyben valamely pártot, és nem fordíthat nagyobb figyelmet egyik jelöltre sem.

Herényi Károly szerint a Fidesz és az MSZP a két mamutpárt közti választásként próbálja beállítani a parlamenti választásokat, azonban a demokratikus versengésben joga van részt venni minden programmal rendelkező és listát állító pártnak.

Ezért az MDF nem ért egyet a Fidesz által kezdeményezett vitasorozattal, amelyben csak a Fidesz és az MSZP szakértői vesznek részt, valamint azokkal a műsorokkal, mint például a Kedd 21 a Magyar Televízióban, ahová csak a két nagy párt politikusait hívják meg – fejtette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik