Belföld

Vitázna a Fidesz

Öt minisztert és egy államtitkárt hívott nyílt levelekben választási vitára vasárnap Deutsch-Für Tamás, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség frakcióvezető-helyettese. Az MSZP programjának bemutatására szólította fel a Fideszt, az SZDSZ szerint pedig háromoldalú programvitákra van szükség.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség frakcióvezető-helyettese Csizmár Gábor, Göncz Kinga, Kolber István, Lamperth Mónika és Rácz Jenő miniszterekhez, valamint Nagy Sándor államtitkárhoz fordult azonos szövegű, az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelekkel, melyekben emlékeztetett arra, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség vitasorozatot kezdeményezett: Magyarország 2006 címmel hívta vitára a hivatalban lévő kormány tagjait.


“Csalódottan vettük tudomásul, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya eddig elutasította kezdeményezésünket, csupán egyetlen vita megrendezésébe egyeztek bele” – mondta Deutsch.


A legnagyobb ellenzéki párt továbbra is azt javasolja, hogy miután március 8-án Kóka János gazdasági miniszter az energiaárakról és a megélhetés kérdéseiről tart nyilvános vitát Áder Jánossal, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetőjével, a nyílt levélben megszólított szocialista politikusok tartsanak vitát a Fidesz szakpolitikusaival a munkanélküliségről, a családtámogatásról és a nyugdíjasok ügyéről, az otthonteremtésről, a városok jövőjéről és az önkormányzatiság kérdéseiről, a kórházprivatizációról és a gyógyszerárakról, valamint a magyar falvak és kistelepülések helyzetéről.


“A Fidesz Európában egyedülálló módon alig több mint egy hónappal a választások előtt még mindig képtelennek bizonyult arra, hogy bemutassa programját Magyarországnak” – írta közleményében az MSZP frakciója. “Mi vitázni programokról akarunk, és elutasítjuk a lejáratásra, indulatkeltésre, adatlopásra, zsarolásra, fenyegetésre épülő Fidesz-kampányt.


Az SZDSZ kampányfőnöke közleményében azt hangsúlyozta: háromoldalú programvitákra van szükség, a liberális program ugyanis határozottan eltér a szocialista és a konzervatív elképzelésektől.


“Csak mi akarunk egészségügyi reformot, csak mi akarunk egykulcsos adórendszert, csak mi képviseljük teljes szívvel a tisztességes piaci versenyt és a privatizációt. Ezért azt kérjük a konzervatívoktól: ne bújkáljanak tovább, ne keressenek kifogásokat, vállalják végre a vitát!” – írta Horn Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik