Belföld

Orbán: az egészség nem üzlet

Az egészség nem üzlet, ezért az egészségbiztosítást és az egészségügyi ellátást az állam felelősségkörében kell tartani – mondta Orbán Viktor szerdán Székesfehérváron, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országépítő találkozások programsorozatának negyedik állomásán.

Ez azt jelenti, hogy “nincs privatizálás” a kórházaknál és a társadalombiztosítási rendszereknél – jelentette ki a Fidesz elnöke több mint háromezres hallgatósága előtt az ARÉV Sportcsarnokban, ahol Mikola István és Gógl Árpád volt egészségügyi miniszterek közreműködésével ismertette pártja egészségügyi programjának egyes elemeit.

Mint mondta, “helyükre kell tenni a dolgokat a gyógyszerpiacon”, azaz azt újra kell szabályozni, a leginkább veszélyeztetett, legnehezebben élőknek, az időseknek és a kisgyermekeseknek pedig térítésmentes, ingyenes gyógyszercsomagokat kell biztosítani.

Fontosnak nevezte továbbá a napi egyszeri kötelező testnevelésóra bevezetését az iskolákban, valamint az élelmiszerbiztonság megteremtését és a jó minőségű magyar élelmiszerek támogatását.


Képünkön Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke beszédet mond pártja Országépítő találkozók című rendezvénysorozatának székesfehérvári állomásán az Arév Sportcsarnokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik