Belföld

A voksolás előtt is vitázna Orbán

Orbán Viktor kész a választások első fordulója előtt, április 7-én nyilvánosan vitázni Gyurcsány Ferenccel; a kormányfő viszont a kampánycsend miatt legkésőbb április 5-én vitatkozna.

A nagyobb ellenzéki párt szerint a szocialisták elfogadták a „Magyarország 2006″ című vitasorozatra tett javaslatuk többi részét, így az energiaárakról és az életszínvonalról Kóka János és Áder János; a foglalkoztatottságról Csizmár Gábort és Varga Mihály; a kórházprivatizációról és a gyógyszerárakról Rácz Jenő és Mikola István; a falvak helyzetéről Nagy Sándor és Hargitai János; az otthonteremtésről Kolber István és Matolcsy György; a családtámogatásról pedig Göncz Kinga és Pokorni Zoltán vitatkozhat.


Még korábban vitázna Gyurcsány


Nem lehet a kampánycsend előtti utolsó pillanatban vitatkozni, mert  szavainkat ki kell tenni annak a próbának, hogy másnap mindenki végiggondolhassa, igazat mondott-e a miniszterelnök vagy a pártelnök – mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Pápán a távirati iroda tudósítása szerint.


Minden parlamenti párt elnökének “azt üzenem innen Pápáról, hogy én a következő negyven napban rendelkezésre állok, de csak úgy, hogyha a szavainkat utoljára az egész ország ellenőrizheti” – közölte a kormányfő a város sétálóutcájában tartott gyűlésen.


Gyurcsány felidézte Orbán Viktorral folytatott korábbi vitáját, amelyből azt a tapasztalatot szűrte le, hogy “Orbán úr időnként nem mond igazat”. A miniszterelnök szerint Orbán Viktor “szemrebbenés nélkül a maga javára számolta el azt a nyugdíjemelést, amelyet 2002 májusát követően már a Medgyessy-kormány tett meg”. Ha pedig az ember nem bízhat abban, hogy amit a másik mond, az igaz-e, akkor nem lehet a kampánycsend előtti utolsó pillanatban vitatkozni – vélekedett a miniszterelnök.


Nincs még időpont


A Fidesz pénteken először a két választási forduló közötti időszakot, majd az első forduló kampánycsendje előtti napot, április 7-ét javasolta a Gyurcsány-Orbán tévés vita időpontjául, míg a kormányfő legkésőbb április 5-én vitázna, hogy a másnapi újságokban még olvashatóak legyenek gondolataik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik