Belföld

Új Demokrácia Központot indít a Fidesz

A Fidesz Új Demokrácia Központ néven választási jogsegélyszolgálatot működtet hétfőtől a választások tisztasága érdekében - jelentette be Szájer József európai parlamenti képviselő és Kontrát Károly, a központ vezetője szombaton.

Kontrát Károly elmondta: a központ – amelyet a 2002-es választások előtt hívott életre először a Fidesz – a tervek szerint legalább a választások második fordulóját követő 15 napig működik majd a budapesti Polgárok Házában, ahová a kampány és a választások során fordulhatnak panasszal az állampolgárok az őket ért jogsértések miatt.


Szájer József elmondta: a nyugat-európai mintára létrehozott központ feladata, hogy megőrizze az emberek választásba vetett bizalmát, információkat és jogvédelmet nyújtson számukra, válaszoljon kérdéseikre, és fogadja a választással kapcsolatos panaszokat.

A tájékoztatón elhangzott: az első bejelentést Arnóth Sándor, a Fidesz püspökladányi képviselőjelöltje tette egy pénteki lakossági fórum megzavarásáról. A politikus arról számolt be, hogy péntek este kilenc csuklyás férfi akarta megzavarni a párt városi gyűlését. Arnóth értékelése szerint az esettel “nyílt támadás érte a magyarországi demokráciát”. Arra a kérdésre, hogy ki állhatott a “támadás” hátterében, úgy fogalmazott: bár egy zöld szervezet magára vállalta az akciót, véleménye szerint “ez nem a zöldek módszere, egészen más színek jöhetnek szóba: vagy a barna vagy a vörös”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik