Belföld

Választási tábla 20 millióért

Egy hete kerültek ki Józsefváros utcáira azok a fatáblák, amelyekre a pártok kiragaszthatják választási hirdetéseiket. A pártok még azt is kisorsolták egymás között, ki hova teheti a plakátokat.

Február 17-én 500 választási táblát helyeztek ki a VIII. kerület utcáira. Józsefváros képviselői ugyanis ezzel akarják megakadályozni, hogy a plakátokkal elcsúfítsák a házakat és a falakat. A döntés egyébként csak ajánlás, használni nem kötelező azokat, de hét párt – SZDSZ, MSZP, FIDESZ, MDF, MIÉP, Centrum, Munkáspárt – máris jelezte, hogy igényt tart rájuk.

A pártok még arról is megegyezetek, hogy ki hova rakhatja a hirdetéseit. A választási táblák kihelyezése előtt egymás között kisorsolták, milyen sorrendben, és a tábla melyik részére tehetik a hirdetéseiket az egyes választási körzetekben. A hivatal tájékoztatása szerint a pártok képviselői továbbá abban is megállapodtak, hogy a tábla felső részsén négy, míg az alsó részén három plakátot helyezhetnek el.

A FigyelőNetnek a polgármesteri irodánál azt mondták, hogy választási táblákra 20 millió forintot költöttek, a 2006. évi költségvetés terhére. A pártok persze ingyen tehetik ki a hirdetéseiket. A hivatal szerint, bár rongálásról még nincs hírük, de néhány paraván már eltűnt a kerület utcáiról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik