Belföld

A kis- és középvállalkozások helyzetén javítana az MDF

Az MDF gazdasági programja szerint a hazai piac védelmének erősítése, az adminisztrációs terhek csökkentése, állami garanciaalap létrehozása, a hazai beszállítók előnyhöz juttatása és igazságos áfa-befizetési rendszer kell ahhoz, hogy a magyar kis-és középvállalkozások versenyhelyzete mielőbb javuljon - közölte Herényi Károly.

„A Magyar Demokrata Fórum, szemben a nagypártokkal, nem mindenkihez igyekszik szólni, és mindenkinek ígérni valamit, hanem azokat akarja jobb helyzetbe hozni (…) akik az adórendszer befizetői, akik a költségvetés befizetői, és akik ezt az egész politikai (..) vircsaftot finanszírozzák. Ezek a hazai vállalkozók, akik megérdemlik, hogy 16 évvel a rendszerváltás után a pozícióik végre látható és érezhető mértékben javuljanak” – jelentette ki Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője.

Hangsúlyozta: ezeket az intézkedéseket a következő kormánynak rendkívüli gyorsasággal végre kell hajtania, mert ezek mind olyan javaslatok, amelyek költségvetési kihatásai szinte nem mérhetőek, viszont jelentős pozitívumokat eredményeznek. A frakcióvezető elmondta, hogy a hazai piac védelmében az MDF erősítené a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség hatáskörét, és nem csökkentené költségvetési támogatását, ahogy ez a kormány tette, hanem növelné azt.

Kiemelte, hogy pártja állami garancialapot hozna létre a vállalkozók támogatására fordítandó pénzből, és ebből nemcsak a vállalkozók néhány százaléka jutna hitelhez, ahogy jelenleg, hanem sokkal többen, élénkítve ezzel a gazdaságot. A közbeszerzési törvény módosítását is javasolják, szorgalmazva hazai beszállítók esetében a protekcionista szerződéseket, amellyel a hazai piacon tevékenykedő külföldi cégeket a magyar beszállítók meghatározott arányú igénybevételére köteleznék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik