Belföld

Fiatal balosok vittek kulcsokat a Fidesznek

A Fiatal Baloldal tagjai több száz kulcsot vittek a Fidesznek pénteken, az úgynevezett szerverügy ellen demonstrálva.

Az MSZP-vel szerződött reklámügynökség szerveréről történt adatlopás pontosan ugyanolyan, mint amikor valaki talál egy kulcsot a lábtörlő alatt, bemegy a lakásba és elviszi a mosógépet – indokolta Komássy Ákos, a Fiatal Baloldal (FIB) elnöke, hogy miért hoztak kulcsokat a Fidesz központi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóra.

A körülbelül hetven FIB-taggal érkező elnök azt mondta: az eddigi nyilatkozatok alapján, ha jól értik, akkor az adatlopás Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének és a párt vezető politikusainak véleménye szerint nem bűncselekmény, azaz ha valaki talál egy jelszót az interneten, azzal szabadon betörhet egy szerverre, és az ott talált dokumentumokat letöltheti.

A szervezet elnöke megkérte a tagjait, hogy a náluk levő kulcsokat gyűjtsék össze egy nagyobb üvegkehelyben, és az így összegyűjtött kulcsokat bevitte a Fidesz-székházba, és átadta a portásnak.

Az MSZP-vel szerződött reklámügynökség szerverére február 3-án hatoltak be a Fidesz szerveréről, és onnan több vezető szocialista politikus választási anyagát töltötték le. Az ellenzéki párt elismerte a vádakat, bár azzal védekeztek, hogy jelszót egy internetes fórumon találták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik