Belföld

A Fidesz folytatná a Széchenyi-tervet

Kormányra jutása esetén a Fidesz mindenképp folytatja a sikeres Széchenyi-tervet, ha nem is ezzel az elnevezéssel – mondta Varga Mihály szerdán Túrkevén, pártja lakossági fóruma előtti sajtótájékoztatón.

A támogatások várhatóan célzottabbak lesznek, és az otthonteremtés, a turizmus, ezen belül a termálturizmus fejlesztése, valamint az útépítés mindenképpen elsőbbséget élvez majd – tette hozzá a Fidesz alelnöke.

Ismertette a Fidesz gazdasági programját, aláhúzva azt, hogy ezzel elsődlegesen a hétköznapok biztonságát kívánják megteremteni. Az ország egyik legnagyobb problémája jelenleg a munkanélküliség, az állásnélküliek száma 2002-höz képest több mint 80 ezerrel emelkedett – mondta Varga Mihály. A Fidesz – tette hozzá – több munkahelyet úgy szeretne megteremteni, hogy erre a hazai kis- és középvállalkozásokat ösztönözné járulékterheik mérséklésével.

A megoldás a Fidesz szerint a társadalombiztosítási járulék 10 százalékponttal való csökkentése, amely már egy 1998 és 2002 között jól bevált módszer alkalmazása – mondta Varga Mihály. Emlékeztetett arra, hogy akkor a polgári kormány idején történt hasonló mértékű mérséklés révén 230 ezer új munkahely jött létre a hazai gazdaságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik