Belföld

Szép idő esetén indul a pesti dugószezon

Idén 200 kilométernyi utat tervez rendbe hozatni a főváros. A forgalomzavaró munkák nagy része csak kedvező időjárás esetén indul, előreláthatóan két hét múlva, de a hideg időben is elvégezhető közműjavítási munkák februárban is zajlanak.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a tavaly felújított 80 kilométer után idén ennek két és félszerese, 200 kilométernyi út újul meg. A felújítási program első ütemében 34 útszakaszt újítanak fel. Az útfelújítások többsége egyben közműfelújítást is jelent, amely egyes útszakaszokon már elkezdődött. A közmű- és az útfelújítások komoly forgalomkorlátozással járnak együtt, ezért a szakemberek 5 szakaszra osztották a felújításokat.

A jelenlegi hideg, télies időre való tekintettel várhatóan március elején indulnak a munkák azon a 34 útvonalon, ahol a közbeszerzési eljárások már lezajlottak. Néhány helyszínen már elindultak a közműfelújítási munkák, így a pesti alsó rakparton és a Bem rakparton már dolgoznak az elavult közművek kicserélésén. Ezenkívül közműmunkák folynak a XII. kerületben az Istenhegyi úton és a III. kerületben a Nánási úton is.

Az első ütemben – többek között – megújul a Budaörsi út, a Pesti út külső szakasza, a Cinkotai út, az M3-as egy szakasza, a 6-os út bevezető szakasza és a Nagytétényi út teljes hosszában. Az első ütemben felújított utakat a tervek szerint május végéig adják vissza a forgalomnak.

A második ütem várhatóan április elejétől június végéig fog tartani. Ezek a felújítások nem érintik a közműmunkálatokat, illetve a 2-es metró rekonstrukciója miatt szükséges útfelújítások tartoznak még ebbe a körbe. Megújul többek között a Csalogány utca, a Krisztina krt., a Pusztaszeri út és a Hidegkúti út is. A legjelentősebb forgalomkorlátozással járó további ütemek július elején, az iskolai szünidő és a szabadságolások idején kezdődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik