Belföld

Rálőttek egy SZDSZ-es aktivistára, megvertek egy fideszest

Gázpisztollyal fejbe lőttek egy SZDSZ-aktivistát Budapesten kedd este, pénteken pedig egy fideszes szórólapterjesztőt vertek meg úgy, hogy eltört a keze.

Bartha László őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek kedden késő este elmondta, hogy a gázpisztollyal meglőtt SZDSZ-aktivista megtette a feljelentést, az elkövetőt a XI. kerületi Rendőrkapitányságon előállítják. A férfi ellen súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Bartha László őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek az esetről korábban úgy számolt be, hogy a 27 éves fiatalembert egy XI. kerületi, a Hadak útján lévő társasház lépcsőházában lőtték meg, s a férfi könnyebben sérült meg. Elmondta: két férfi nézeteltérésbe keveredett egymással, majd az egyik a nála lévő gázpisztollyal meglőtte a másikat, aki a fején könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Közlése szerint a szakértő megállapította, a fegyver nem alkalmas arra, hogy súlyosabb sérülést okozzon.

Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke az MTI-nek elmondta: az aktivistára 15 centiméterről lőttek rá. Kérdezték, kinek gyűjt, mondta, hogy az SZDSZ-nek, a tettes erre kinyitotta az ajtót és rálőtt – ismertette a történteket. A politikus szerint kuriózumnak számít az eset, de az elmúlt egy hétben azt tapasztalták, hogy sajnos nagyon durva a hangulat, és folyamatosan érik atrocitások a gyűjtőiket. Az ügyben feljelentést tesznek. „Az a tábor, aki nem szimpatizál velünk, nagyon agresszívan reagál a gyűjtésre” – jegyezte meg Lakos Imre.

Kezét törte a bántalmazott fideszes aktivista

Pécsett múlt pénteken délelőtt egy idős hölgy fideszes szórólapokat osztott szét egy tömbház postaládáiba, amikor egy lakó indulatosan felszólította, hogy inkább a kukába szórja azokat. Miután az aktivista továbbra is a postaládába tette a kampányanyagot, a férfi nekilökte a kapunak, amitől az idős hölgy karja eltörött, és megsérült a lába is – idézte fel el a történteket a Magyar Nemzetnek Borhidi Attila a Fidesz választókerületi elnöke. Az asszony ezután értesítette a rendőrséget, és látleletet is felvetetett, de a nyilvánosság elé nem kíván állni, mert fél.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozva az MSZP pécsi szervezetének elnöke elmondta, hogy hiba lenne az ügyből politikai ügyet csinálni, mert ez inkább az emberi gyarlóságról, az indulatokról szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik