Belföld

Módosítják az SZDSZ fővárosi listáját

Jövő héten pénteken módosítja az SZDSZ fővárosi választmánya a párt budapesti listáját - közölte Lakos Imre szerdán az MTI-vel. A fővárosi listát komoly vita után fogadták el múlt héten, ez köszön vissza a mostani módosításban.

A párt budapesti elnöke elmondta, hogy a február elején elfogadott listán ötödik helyre sorolt ferencvárosi polgármester, Gegesy Ferenc lekerül a listáról.

A fővárosi lista vitája során a választmány túlnyomó többsége leszavazta a Kuncze Gábor által beterjesztett javaslatot. Eszerint Demszky Gábor, Pető Iván, Lakos Imre, Béki Gabriella és Bőhm András volt a sorrend. A véglegesített listán aztán Demszky Gábort Lakos Imre, Bőhm András, Csécsei Béla és Gegesy Ferenc követte.
Utóbbi azonban azt nyilatkozta, hogy nem kíván az SZDSZ fővárosi listáján szerepelni, arra tudtán és akaratán kívül jelölték.


Bár Lakos Imre szerdán azt nyilatkozta, hogy „senkinek az engedélyét nem szokták kérni ahhoz, hogy felvegyék a listára”, különösen ha az érintett a párt budapesti választmányának tagja, egyéni országgyűlési képviselő-jelöltje, de a döntés mégis várható volt.

Az MTI a testület tagjaitól megtudta, hogy a pártvezetés február elején elutasított Demszky-Pető-Lakos-Béki-Bőhm listájának van a legnagyobb esélye, hogy a jövő héten ismét benyújtsák azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik