Belföld

Ellopott MSZP-s gépről szerezték meg a kódot?

Az MSZP XXII. kerületi pártirodájából ellopott számítógépről megszerezhető volt az a titkos kód, amellyel betörtek a szocialisták választási anyagai közé - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője.

„Nem a mi dolgunk megállapítani, hogy van-e összefüggés a két betörés, a fizikai és a politikai betörés között, annyit viszont a mi dolgunk volt ellenőrizni, hogy megszerezhető volt-e eme fizikai betörés révén a titkos kód. Megszerezhető volt, előtte való nap a gépet használták (…)” – mondta Lendvai Ildikó, aki egyúttal felszólította a Fideszt, hogy hozza nyilvánosságra, melyik internetes fórumon és mikor találták meg a titkos kódot.

Mint mondta, a “fejvesztett alibigyártás” szakasza után a Fidesz végül elismerte, az ő munkatársai törtek be az MSZP adatai közé. „Orbán Viktor elnök úrtól ugyan korábban hallottuk, hogy be kell törni a jövő kapuját, de azt sohasem gondoltuk volna, hogy ilyen módszerekre kerülhet sor (…)” – jegyezte meg.

Lendvai Ildikó a sajtótájékoztatón bemutatta a pártirodára történt betörés rendőrségi jegyzőkönyvét, amelyből kiderül, hogy az MSZP központi hálózatával kapcsolatban álló gépet vitték el a betörők, ennek értéke mintegy 150 ezer forint, az otthagyott egyéb műszaki cikkek és készpénz értéke pedig mintegy 220 ezer forint. Hozzátette: nem merült fel az a gyanú, hogy az MSZP-n belül szivárogtatta ki valaki a kódokat, hiszen azt már jóval korábban is megtehette volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik