Belföld

Pénzügyőrt gázolt a menekülő autós

Kora reggel a rákospalotai piac mellett egy intézkedni próbáló pénzügyőrt gázolt el a menekülő autó. Délelőtt a sofőrt elfogták, ellene megindult az eljárás. A pénzügyőr kisebb zúzódásokat szenvedett.

A vám- és pénzügyőrség járőrei a kora reggeli órákban a rákospalotai piac melletti parkolóban gyanús gépjárműre figyeltek fel. Autójukból kiszállva elindultak, hogy ellenőrizzék a parkolóba behajtó gépkocsit. Az autó sofőrje – látván a közeledő vámosokat – gázt adott, és menekülni próbált a helyszínről, eközben az egyik pénzügyőrt elsodorta, aki megtámaszkodott a motorháztetőn, majd lepattant az autóról. Az autós segítség nyújtása nélkül elhajtott.

A rendőrség a helyszínre érkezést követően azonnal kiadta a körözést a járműre. Az elgázolt pénzügyőr kisebb zúzódásokkal megúszta az esetet.

A délelőtti órákban a menekülő gépkocsit vezető magyar állampolgárt a rendőrség megtalálta, ellene hivatalos személy elleni erőszak, segítségnyújtás elmulasztása, valamint közúti veszélyeztetés elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik