Belföld

Az MDF támogatja a „tisztelet-kreditrendszert”

Választási megállapodást kötött az áprilisi országgyűlési választásokra az MDF és a „szépkorúakat" képviselő civilszervezet, a Tisztelet Társasága (TT).

A TT megismerve a kisebbik ellenzéki párt programját, úgy döntött, hogy támogatásáról biztosítja a Magyar Demokrata Fórumot – közölte Gosztonyi János Jászai Mari-díjas színész, a TT elnöke. Dávid Ibolya elmondta: az MDF vállalja, hogy a TT által kidolgozott három javaslatot, a kegyeleti járandóság, a tisztelet-kreditrendszer és tiszteletdíj bevezetését programjuk részévé teszik. Gosztonyi utalt arra, hogy megkeresték mind a négy parlamenti pártot, de csak az MDF-nél találtak „teljes megértésre”.

Gosztonyi szavai szerint a kegyeleti járandóság bevezetése azt jelenti, hogy a házas- vagy élettársát elvesztő nyugdíjas egyhavi átlagnyugdíjban részesülne, tekintettel a „legnehezebb napokra”. A „tisztelet-kreditrendszer” lényege, hogy az állami finanszírozású felsőoktatási képzésben részt vevő fiatalok csak azt követően juthatnának diplomájukhoz, hogy a közösségért munkát végeztek, például segítettek időskorúaknak, vagy erdőt tisztítottak. A TT MDF által felvállalt céljai közé tartozik a „tiszteletdíj” bevezetése is: eszerint gyermekenként 3-3 százalékos nyugdíjemelést kapnának az érintettek.


Képünkön Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke és Gosztonyi János, a Tisztelet Társaság elnöke közös sajtótájékoztatót tart a 2006. évi országgyűlési választásokra vonatkozó együttműködési megállapodásról a Parlament Caféban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik