Belföld

Dávid Ibolya visszatért

Dávid Ibolya kedden újságíróknak elmondta: anyaként döntött, amikor a kampány kezdetén meglátogatta Ausztráliában tanuló fiát.

“Úgy éreztem, hogy a fiamnak szüksége van a családjára, és ebben anyaként döntöttem” – mondta az MDF elnöke. Hozzátette: férjével és lányával utazott Ausztráliába két hétre, ahol a fia egy egyetem egyéves tanfolyamán felsőfokú, szakirányú angol nyelvi képzésben vesz részt. A pártelnök kedden érkezett vissza Magyarországra. Elmondta: fiának valószínűleg a rendkívül összetartó családból történt kiszakadás okozott átmenetileg gondokat. Hangsúlyozta, hogy nem valamilyen “zűrös ügyből” ment kimenteni a fiát.

Dávid Ibolya kifejtette: családja számára “happy enddel” végződött a kint töltött két hét, és a fia gondjára sikerült megoldást találni.

“Hazatérve politikusként is azt mondhatom, hogy nem bántam meg ezt a döntést” – mondta Dávid Ibolya, hangsúlyozva, hogy a kampány kezdeti időszakában távolléte semmilyen problémát nem okozott. A pártelnök elmondta, hogy a kiegyensúlyozott családi háttér a mindennapi munkához is alapvetően fontos számára, s most megsokszorozódott erővel áll a kampány elébe.

Arra a felvetésre, hogy ez elmúlt hetekben nőtt az MDF népszerűsége, elmondta: ez a több hónapos alapozó munkának köszönhető, ami most érezteti hatását. Kérdésre válaszolva elmondta: részt vett az előzetes döntésben Gémesi György és Sisák Imre közös jelöléséről, és tudomása volt arról, hogy milyen megállapodást írnak alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik