Belföld

A taxisgyilkost is elfogták Sopronban

A Győr megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a tettest nyomozás eredményeként kerítették kézre, ezért az egymillió forintos nyomravezetői díjat visszavonják.

Kocsis Tünde alezredes bejelentette, hogy az elfogás részleteit sajtótájékoztatón ismertetik péntek délelőtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A közel két hete történt soproni taxisgyilkosság tetteseinek kézre kerítése érdekében nettó egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folyik a nyomozás, akik múlt csütörtökön este, Sopron külterületén pisztollyal fejbe lőtték a taxisofőrt, és az áldozattól mintegy tízezer forintot zsákmányoltak. A nyomozás megállapította, hogy a taxit 22 óra 37 perckor a soproni Erzsébet kert előtti nyilvános telefonfülkéből rendelték. A tettesek az ott lévő buszmegállóban vártak a kocsira.

A kaszinós gyilkos már beismerte a bűnösségét

Szabadfi Árpád dandártábornok, Győr megyei rendőrfőkapitány csütörtökön közölte, hogy őrizetbe vették azt a 28 éves soproni férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy ő gyilkolta meg szerdán az egyik soproni kaszinó két alkalmazottját. A gyanúsított a kihallgatása során elismerte a bűncselekményt. A büntetett előéletű tettest összehangolt akció keretében, Kópházán fogták el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik