Belföld

Hiller: boldog békeidők jöhetnek el

Az MSZP elnöke szerint a választóknak a Fidesz által ajánlott „konzervpolitika" és az új fejlesztések MSZP által javasolt politikája között kell választaniuk. A Fidesz úgy véli, Hillernek az ellenzék helyett a választók gondjaival kellene foglakoznia.

„A Fidesz ellenzékben is, ígéreteivel is, kivétel nélkül, a tegnap toldozgatásáról-foldozgatásáról beszél. A mi programunk a fejlesztésről szól, arról, hogy a jövő végre olyan legyen, amilyennek mi együtt akarjuk, és ne olyan, amilyennek örököltük” – fogalmazott a szocialista pártelnök. A konzervatív politika megőrizni akar, de ezt a megőrzést kevésnek érezhetjük akkor, ha „a tegnapi nyugdíjakra, a tegnapi családi pótlékra, vagy a tegnapi autópályaépítésekre gondolunk” – közölte.


A két ciklus az MSZP szerint

Az MSZP javaslata egyértelmű: ne forduljunk vissza, építsünk együtt egy új, modern Magyarországot – fűzte hozzá Hiller István. A pártelnök az adópolitika, a családtámogatás, a nyugdíjak, az autópályaépítés és a munka világa szempontjából hasonlította össze a 2002 óta kormányon lévő MSZP vezette kabinet és a Fidesz-kormány intézkedéseit.

A politikus elmondta: a Fidesz minden nyugdíjastól elvett 19 ezer forintot, családtámogatási rendszere igazságtalan volt, mert állandósította a társadalmi igazságtalanságokat. Kormányzása idején hét kilométer autópályát adott át, és ismét lelassítaná az autópálya-építéseket. Ezzel szemben 2006 végig 511 kilométer autópálya készül el – közölte. A kormánypárti politikus azt mondta: a Fidesz 1998-ban is radikális adócsökkentést ígért, de amikor megtehette volna, nem tette meg. Hozzáfűzte: a jelenlegi kabinet csökkentette az általános forgalmi adó felső kulcsát, és ötéves adócsökkentési programot dolgozott ki – tette hozzá.

„Minden ajánlatunknak megvan a fedezete. (…) Több, mint egy évszázad után az első olyan kor jön Magyarországon, amikor többet használhatunk fel, mint amennyit az ország megtermel. A kiegyezés kora, Deák Ferenc korát idézheti a lehetőség” – fogalmazott, hozzátéve: „új boldog békeidők jöhetnek el” – mondta. A pártelnök bemutatott egy kiadványt, amelyben a Fidesz- és az MSZP-SZDSZ-kormány intézkedéseit hasonlítják össze. A brosúrát a napokban juttatják el a választókhoz.


A két ciklus az Fidesz szerint

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivőjének közleménye szerint „az MSZP az előző választások előtt is azt ígérte, hogy jobban fogunk élni, ma mégis rosszabbul élünk, mint négy éve”. Nőtt a munkanélküliség, az ígéretekkel szemben 67 százalékkal emelkedett a lakossági gázár, a legtöbbet használt szívgyógyszerek ára a beígért ingyenesség helyett a kétszeresére emelkedett, a fogadkozások ellenére ma nehezebb otthonhoz jutni, hiszen 70 százalékkal csökkent a támogatott lakáshitelek száma.

A vidék felvirágoztatása helyett megszüntettek több mint 500 kispostát, bezártak több mint 200 kisiskolát. Az MSZP azt ígérte, csökkenti az államadósság arányát, ehelyett több adósság halmozódott fel az elmúlt négy évben, mint a szocializmus évtizedei alatt – hangsúlyozza Révész Máriusz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik