Belföld

FKgP: nélkülünk nincs Fidesz-győzelem

A Fidesz nem győzhet a választásokon a Független Kisgazdapárt nélkül - jelentette ki Hegedűs Péter, a Független Kisgazdapárt elnöke Debrecenben. A párt nem kötött szövetséget sem a MIÉP-pel, sem az MDF-fel.

Hegedűs Péter közölte: a Független Kisgazdapárt minden megyében állít képviselőjelölteket, területi listákat és országos listát is. A párt új vezetése azon van, hogy visszaszerezze azt a közbizalmat, amit a történelmi párt korábbi vezetői elvesztegettek. Programjukból kiemelte, hogy visszaállítanák az iskola-egészségügyet, a rendszeres iskolai testnevelést, a diákoknak ingyen tankönyvet biztosítanának, s bevezetnék, hogy az első diplomáig legyen ingyenes az oktatás.

Kijelentette: az FKgP nem kötött szövetséget senkivel, sem a, középen politizáló jobboldali pártként működik. Ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy a napokban több kis párt is csatlakozni fog az FKgP-hez, mint ahogy a Szeremley Huba vezette Magyar Gazda- és Polgárpárt már megtette.

A Független Kisgazdapárt az MGP támogatásával Hajdú-Bihar megye első választókerületében Nagy Péter mérnököt, a négyes választókerületben Jungvirth János szociológust, az ötödikben  Takács András állatorvost, a hatodikban Kozlok Béla vállalkozót az FKgP megyei elnökét, a kilencedik választókerületben pedig Bodnár János gazdálkodót indítja az országgyűlési képviselő-választásokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik