Belföld

Demszky tortát kapott az arcába

Tortával dobták meg a főpolgármestert egy kampányrendezvényen a főváros egyik szórakozóhelyén csütörtök este.

Demszky Gábor az MTI-nek elmondta: az incidens a Kuplungban történt, és a rendezvény résztvevői, egy magát Tomcatnek nevező provokátort véltek felfedezni abban, aki ezt az akciót végrehajtotta. „Ennek nincs politikai jelentősége, feltűnési vágy hajtja azt az embert, aki ilyesmiket csinál most már sorozatosan Budapesten” – kommentálta az esetet a főpolgármester. Az MTI megkereste az interneten „Tomcat” néven publikáló férfit, aki elmondta: valóban vásárolt egy tortát, amit a rendezvényen valaki kivett a kezéből és a főpolgármester arcába nyomta.

Ugyanakkor hozzátette, „akciójukkal az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, az embereknek már elegük van a politikából, és nagyon várják, hogy fellépjen egy olyan politikai erő, amelyik nem ígérget, hanem bohócot csinál a politikusokból. Tessék, megmutattuk, így kell”.

Tavaly júniusban Polgár Tamás, internetes naplójából ismertebb nevén Tomcat személyesen vette át az SZDSZ Új Generáció által alapított „Szakállas Bácsi-díjat” a rasszista kategóriában. Tomcat a szakállas, szemüveges kerti törpét ábrázoló, cserépből készült szobrot úgy értékelte, hogy ő bizonyult a legnagyobb rasszistának Magyarországon. Szerinte a rasszistának szóló díjat inkább Tamás Gáspár Miklós filozófusnak kellene megkapnia, míg a nőgyűlölő kategóriában Demszky Gábort, Budapest főpolgármesterét illetné „elismerés”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik