Belföld

Hiller István ismét jó eredményre számít

A 2002-es választás eredményeinek megismétlésére számít az MSZP – mondta Hiller István Miskolcon kedden. Ugyanakkor reális esélyt lát arra, hogy több egyéni mandátumot szereznek.

A párt elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei MSZP-szervezet ülése előtt az MTI tudósítójának azt mondta: a megye tizenhárom egyéni országgyűlési képviselő kerületében négy új képviselőjelöltet indít a 2006-os választáson az MSZP. Hiller István közlése szerint 2002-ben Borsod 13 egyéni választókerületéből kilenc képviselőjelöltjük győzött, az áprilisi választáson ezt az eredményt szeretnék elérni – minimálisan. A miskolci sajtótájékoztatót követő szerencsi lakossági fórum több száz szimpatizánsa és érdeklődője előtt Hiller István azt mondta: a megye az MSZP erős bástyája, és mind itt, mind pedig az ország többi térségében a jelöltek elkezdték a kopogtatócédulák gyűjtését.

Az MSZP elnöke kiemelte: a párt abban bízik, hogy azt az eredményt, amelyet 2002-ben elért, megismétli, “ugyanakkor reális esélyt lát arra, hogy több egyéni mandátumot szereznek”. Hiller István megemlítette: megítélése szerint a választás első fordulójában sokkal több egyéni végeredmény várható, mint négy évvel ezelőtt, és az MSZP jelöltjei kapják a legtöbb voksot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik