Belföld

Pert nyert Pokorni a volt miniszter ellen

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen elmarasztalta Németh Imre volt földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök jó hírnévhez fűződő személyiségi jogának megsértése miatt – közölte a Fidesz-frakció sajtóirodája.

„A bíróság ítélete megállapította, hogy Németh Imre volt földművelésügyi miniszter megsértette Pokorni Zoltán jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait” – olvasható a frakció közleményében. Mint írják, a másodfokon eljáró bíróság az alperest eltiltotta a további jogsértéstől, és 400 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte.

Az elsőfokon eljáró Fővárosi Bíróság tavaly októberben marasztalta el a volt földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert. Pokorni Zoltán azért perelte be Németh Imrét, mert a politikus földművelésügyi miniszterként, 2005. március 7-én azt állította: Pokorni úgy nyilatkozott, hogy a gazdatüntetés nem a gazdákról szól, hanem a 2006-os választás része, és ahhoz a Fidesz minden támogatást megad, illetve kézben tartja a gazdákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik