Belföld

Az LB nem foglalkozik a munkáspártok névvitájával

Keddi jogerős végzésében a Legfelsőbb Bíróság (LB) elutasította azt a beadványt, amely szerint túlságosan hasonlít a Magyarországi Munkáspárt 2006 teljes, valamint az Országos Választási Bizottság (OVB) által lajstromba vett rövid neve a Magyar Kommunista Munkáspártéhoz.

A kifogás alaptalan, mert „nem a választási szervek, hanem a nyilvántartásba vételt elrendelő bíróság feladata az egyes társadalmi szervezetek elnevezése eltérésének vizsgálata” – áll a Magyarországi Munkáspárt 2006 közleményében. A végzés szerint „jól elkülöníthető” a két párt rövid elnevezése is – írják.

Székely Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt szóvivője nem kívánta kommentálni a hírt. A Magyar Kommunista Munkáspárt pénteken jelentette be: a bírósághoz fordul amiatt, hogy az övéhez szerintük túlságosan is hasonló rövid nevet használ a Magyar Munkáspárt 2006. Székely Péter szóvivő akkor elmondta, az OVB csütörtökön vette nyilvántartásba „az úgynevezett Magyarországi Munkáspárt 2006-ot”, és a döntés lehetővé tenné, „hogy a szavazólapokon és az ajánlószelvényeken is rövid névként a Munkáspárt 2006 elnevezést tüntessék fel”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik