Belföld

Orbán minél kisebb apparátust szeretne

A választók bizalmától függ, hogy mekkora lesz az államapparátus. Minél nagyobb a bizalom, annál kisebb lesz az államapparátus – mondta Orbán Viktor.

A koalíciós kényszerek, patthelyzetek mindenfajta kellemetlen következményekkel járhatnak például az államapparátus méretére, vagy a minisztériumok számára nézvést. Én szeretnék kellő bizalmat kapni a választópolgároktól – mondta a Fidesz elnöke a Magyar Rádió Háttér című műsorában. Hozzátette: a Fidesz szakmai munkacsoportja különböző alternatívákat dolgozott ki az állam méretével kapcsolatban.

Több elgondolás született, így ha a párt hatalomra jut, 7, 8, 12 vagy 15 minisztériummal számol. “Én minél kisebb apparátusnak vagyok a híve, de sajnos ez nem olyan, mint az étlap, hogy az ember választhat” – mondta a pártelnök. Mint mondta, az a politikai osztály, amely ma él, túlságosan nagy, és túl sok pénzt visz el. Véleménye szerint itt komoly megtakarításokat lehet végrehajtani.

“Azt a luxuskormányzást, ami jellemezte a mögöttünk hagyott négy évet, mindenképpen meg kell változtatni. Egy soha nem látott, radikálisan puritán kormányzást kell megvalósítani” – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette: tízmilliárd forintok folynak ki gépkocsira, telefonra, bútorra, a kormány önmaga reklámozására. Ezek olyan luxuskiadások, amelyeket az ország nem engedhet meg magának – mondta a volt miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik