Belföld

MDF–Fidesz közös jelölt Gémesi és Sisák

Az Magyar Demokrata Fórum, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz közös jelöltjeként indul az országgyűlési választáson Gémesi György és Sisák Imre.

Az MDF-es politikusok közös indulásáról szóló megállapodást hétfőn írta alá Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

Gémesi György Gödöllőn, Sisák Imre pedig a Nógrád megyei Pásztón indul az MDF–Fidesz–KDNP közös jelöltként egyéniben az országgyűlési mandátumért. Hock Zoltán kiemelte: a megállapodás a két jelölőszervezet egyenrangúságát tükrözi, a két jelölt ugyanakkor nyilatkozott arról, hogy az új Országgyűlésben is az MDF-frakcióban kívánnak dolgozni.

Semjén Zsolt azt hangsúlyozta: mindig arra törekedtek, hogy az MDF, a Fidesz és a KDNP között minél szorosabb együttműködés jöjjön létre, bár – tette hozzá – „mi el tudtunk volna képzeli még szorosabbat is”. A szerződés legfontosabb üzenetének azt nevezte, hogy az MDF, a Fidesz és a KDNP közösen vág neki annak a feladatnak, hogy Magyarországnak új, jobbközép kormánya legyen 2006-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik