Belföld

Tragédiák hétvégéje – öt halott

Az elmúlt 24 órában öten vesztették életüket és 19-en sérültek meg országszerte - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A tűzoltók 130 helyszínre vonultak ki az elmúlt 24 órában.

A 19 sérültből 11 tűzesetnél, 8 pedig közlekedési balesetben sérült meg – mondta Dobson Tibor.

Szombaton három helyen is tűz ütött ki a fővárosban: a XI. kerületben egy hajléktalan vesztette életét, amikor a tűzrakóhelyen tűz keletkezett, délután pedig a Hármashatárhegyi úton egy kétszintes épületben keletkezett tűz, a helyszínre érkező 70 tűzoltó megfékezte a lángokat, a balesetben személyi sérülés nem történt.

Szombaton este a III. kerületben, egy tízemeletes ház hatodik emeletén is tűz ütött ki, a lakókat ki kellett menekíteni az épületből. A balesetnek egy súlyos sérültje van, húszan pedig füstmérgezést szenvedtek. A lakók vasárnap hajnalban visszaköltözhettek otthonaikba.

Szekszárdon egy családi házban keletkezett tűz szombaton hajnalban, a lángokban egy nő életét vesztette.

Közlekedési baleset történt Bicskén szombaton hajnalban, két személygépkocsi ütközött. A balesetben egy ember életét vesztette, hárman súlyosan megsérültek. Szombaton délután egy személyautó villanyoszlopnak ütközött Szajolnál, a gépkocsit vezető nő a helyszínen meghalt. Szigethalomnál egy Dunába fagyott holttestet kellett kiszabadítaniuk a tűzoltóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik