Belföld

Az SZDSZ feltételeket szab

Az SZDSZ a következő négy évben csak akkor hajlandó kormányzati szerepet vállalni, ha alapvető változások lesznek az egészségügyben, változik az adórendszer és megreformálják az államháztartást.

Gusztos Péter szabad demokrata országgyűlési képviselő Hajdú-Bihar megyei kampánynyitó nagygyűlésén közölte, hogy a versenyt, a piacot be kell engedni az egészségügybe. Érvelt a magánbiztosítók mellett, mert – mint mondta – csak velük lehet jobb minőségű a hazai egészségügyi ellátás.

Rámutatott arra is, hogy az egészségügy reformja mellett pártja ragaszkodik az adórendszer megváltoztatásához, az egykulcsos adó bevezetéséhez és az államháztartás reformjához.

Az állam és az egyház viszonyára is kitért beszédében a szabaddemokrata politikus. Idézte Orbán Viktor 1993-ban megfogalmazott szavait: az “akkori liberális fiatalember” azt mondta, hogy az állam és az egyház szétválasztása az egyházak érdekét szolgálja.

“A mai liberálisok is ugyanazt vallják, mint az 1993-as liberális fiatalember” – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a hitéletet a híveknek kell finanszírozniuk, s ehhez a személyi jövedelemadó 2 százalékát lehetne felajánlani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik