Belföld

Huszonegy sérült a paneltűzben

Vasárnap hajnalban visszatérhettek a lakók abba a fővárosi, III. kerületi lakóépületbe, amelyben szombat éjjel tűz ütött ki. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 21-en sérültek meg.

A Bálint György utcában egy tízemeletes lakóház hatodik emeletén keletkezett a tűz, a tűzhöz 21 tűzoltóautó vonult ki, a lángokat 70 tűzoltó fékezte meg. Húsz lakót ki kellett menekíteni, őket egy közeli iskola sportcsarnokában helyezték el. Vasárnap, a hajnali órákban már visszatérhettek lakásaikba – közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Egyedül abba a lakásba nem térhettek vissza a lakók, amely a tűzben teljesen kiégett. Mint mondta, a tűzben húsz ember szenvedett füstmérgezést, egy pedig súlyos égési sérüléseket.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője korábban elmondta: a tűz egy háromszobás lakásban keletkezett, és a mentést nehezítette, hogy a tűz hatására a hőtávvezetékek megsérültek; a radiátorokból melegvíz öntötte el a lépcsőházat, így az épület fűtőrendszerét el kellett zárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik