Belföld

Huszonegy versenyző utazhat Torinóba

Huszonegy versenyzőt nevezett a Magyar Olimpiai Bizottság a február 10-én kezdődő torinói téli olimpiára.

A csapatnévsort szombati közgyűlésén hagyta jóvá a MOB. Kamuti Jenő főtitkár elmondta, hogy a hét síző közül a biatlonos Gottschall Zsófia, valamint Tóth Ágota gyorskorcsolyázó jelenleg várólistán van. Mellettük négy rövidpályás gyorskorcsolyázó és négy bobos (plusz egy tartalék) indulása biztos. A műkorcsolyázók közül öten szereztek részvételi jogot. A hódeszkás Lovász Laura még versenyben van a kvalifikáció megszerzéséért, így vele bővülhet a magyar indulók száma. A legutóbbi téli olimpián, Salt Lake Cityben 25 magyar sportoló állt rajthoz.

Az egyhangú döntés után az ünnepélyes eskütételre is sor került, a szöveget Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó és Tagscherer Zoltán sífutó mondta el társai nevében, a paralimpiára készülő sportolókat Vass Ágnes alpesi síző képviselte.

A három versenyző egyben a torinói egyenruhát is bemutatta. A zászlóvivő a rövidpályás gyorskorcsolyázó Darázs Rózsa lesz. A közgyűlés keretében került sor a gyémánt fokozatú együttműködési megállapodás aláírására a Szerencsejáték Rt-vel, amely a MOB 1989-es megalakulásától az olimpiai mozgalom egyik legnagyobb támogatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik