Belföld

Rogán szerint új költségvetés kell a választások után

Új költségvetésre lesz szükség a választásokat követően – mondta Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke pénteken a Nap-keltében.

Az új költségvetésre azért lesz szükség, mert a mostani kormány jól láthatóan egy olyan költségvetést rakott össze, amelyben 2006 áprilisáig-májusáig gondolkodik – tette hozzá.

Rogán Antal kiemelte: január közepén lépett hatályba az a nyolcszázalékos gázáremelés, ami szerinte a közintézményeket is érinti egy bizonyos mértékben. Szerinte a kormány egy olyan rendeletet alkotott, amelyben a lakossági fogyasztóknál is megemelte nyolc százalékkal a gáz árát, csak azt mondta, hogy “beleteszi a plusz pénzt abba a kasszába, amiből a kompenzációt fizetik a lakosság felé”. Hozzátette: a kormány ezt a kompenzációt április végéig tette bele a kasszába, utána ha ez a pénz elfogy, a nyolcszázalékos gázáremelés a lakossági szférában is hatályba lép.

A kormány valójában egy választási költségvetést dolgozott ki 2006 áprilisáig, amit utána mindenképpen át kell dolgozni – hangsúlyozta a fideszes politikus.

“Én már régóta nem figyelek oda a közvélemény-kutatási mutatókra” – mondta. Utalt Kovács László (MSZP) adó- és vámügyekkel foglalkozó EU-biztos szavaira is, a Fidesz kampányfőnöke úgy fogalmazott: “Nem közvélemény-kutatásokat, hanem választásokat kell nyerni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik