Belföld

Révész Máriusz szerint a Fidesz balra áll az MSZP-től

Mivel a jelenlegi kormányzat képtelen megoldást találni az ország problémáira, a Fideszre vár a változtatás feladata, ehhez pedig győznie kell az országgyűlési választásokon – mondta csütörtökön a Fidesz szóvivője.

Révész Máriusz egy hevesi kampánygyűlésen kijelentette: “Azt kellene mondani, kedves szocialista barátaim, amit főztetek, egyétek meg. Ezt a trágyadombot, ezt legyetek szívesek, takarítsátok el”. Hozzátette azonban: ha nem nyerik meg a választást, az ország még lejjebb fog csúszni.

Az agrárgazdaságáról híres településen tartott kampánygyűlésen hangsúlyozta, hogy miközben az elmúlt évben a balti országokban és Szlovákiában nőtt a mezőgazdaság jövedelmezősége, Magyarországon 20 százalékkal csökkent. Szerinte a szlovák kormány, a magyarral ellentétben, időben kifizette a gazdáknak az EU-támogatásokat, akik így lépéselőnybe kerültek magyar társaikkal szemben.

Úgy vélekedett, hogy már Románia és Bulgária is hamarabb vezetheti be az eurót, mint Magyarország. Ez oda vezethet, hogy a befektetők nem Magyarországot fogják választani, ahol a nemzeti valuta összeomolhat, hanem például Romániát. Ugyanakkor – jegyezte meg – a rendszerváltás óta az elmúlt évben ment csődbe a legtöbb kis- és középvállalkozás.

Az ellenzéki párt szóvivője szerint az MSZP nem baloldali, hanem neoliberális párt, amelytől a Fidesz balra áll. Ez azt jelenti, hogy a kormányt két neoliberális párt alkotja, egy nagyobb és egy kisebb – hangsúlyozta.

Nyakó István, az MSZP szóvivője erre reagálva közölte, sok jó érzésű embert felháborít, hogy Magyarországot trágyadombhoz hasonlítja Révész Máriusz. Az MTI-hez eljuttatott közleményében a szocialista párt szóvivője azt írta, hogy a Fidesz szóvivője ezzel a jelzővel saját pártja választási esélyeit játssza el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik