Belföld

Az MDF alelnöke Győrben indul

Szabó József, az MDF országos alelnöke a Győr-Moson-Sopron megyei 3-as számú választókerületben indul az országgyűlési választásokon, ahol Szijjártó Péter fideszes politikus is.

Az MDF alapító tagja elmondta: a párt választási lehetőséget kínál azoknak, akik nem akarnak kétpártrendszert az országban. Kisebb és olcsóbb államban gondolkodnak, s a régiókra, az önkormányzatokra szándékozzák helyezni a hangsúlyt. A középosztálytól várják az ország felemelkedését, és meg akarják szüntetni a magyar vállalkozások diszkriminációját, amelyek a közösségnek a legtöbbet adják, és a legkevesebbet kapják.

Szabó József hangsúlyozta: országgyűlési képviselőként azon dolgozna, hogy Nyugat-Magyarország tíz év alatt Burgenland színvonalára emelkedjék.

Az alelnök politikai versenytársa a 3-as választókörzetben az MSZP-s Balogh József győri polgármester és Szijjártó Péter fideszes parlamenti képviselő lesz.

A megye további jelöltjei: Csornán és a térségben, a megye 5-ös számú választókerületében Mesterházy József, Enese polgármestere, az MDF megyei alelnöke, Kapuváron, a 6-os választókörzetben Degovics István, a Gartai Népfőiskola vezetője, a párt országgyűlési képviselőjelöltje. Mosonmagyaróváron, a 4-es számú választókörzetben Szabó Miklóst indítja a párt. A kémia–fizika szakos tanár az MDF alapító tagja Mosonmagyaróváron. 2002 óta a megyei önkormányzat alelnöki tisztét tölti be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik