Belföld

Átalakul a volt miniszter cége

Részvénytársasággá alakul a Kapolyi László egykori ipari miniszter, jelenleg a parlament gazdasági bizottságának szocialista tagja érdekeltségében lévő Kárpát Energo Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A 2 milliárd forint törzstőkéjű kft átalakítását magyar és külföldi szakmai, pénzügyi befektetők bevonása indokolja – mondta Kapolyi a HVG-nek. A cég tőkéjét mintegy 30 millió euróval (hozzávetőleg 7,5 milliárd forint) tervezik megemelni. A leendő befektetők nevét a képviselő nem árulta el.

A cég összesen 30 milliárd forint beruházással egy 234 megawattos, kombinált ciklusú gázerőmű építését kezdi meg Vásárosnamény mellett. A terület Kapolyi tulajdonában van, miután 2004-ben 18 hektár mezőgazdasági területet vásárolt fel a település határában. Az új erőmű gázturbináját Kapolyi 2003 végén, az orosz államadósság terhére vásárolta, de miután a tervezett ukrán üzlete nem jött össze, magyarországi telephelyet keresett; elsőként Oroszlányban, ahol – eredménytelenül – az állami tulajdonú Vértesi Erőmű Rt. megvásárlását tervezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik