Belföld

Tragédia a Velencei-tavon

Több órás kutatás után a búvárok megtalálták annak a 29 éves pákozdi fiatalembernek a holttestét, aki alatt kedden kora este beszakadt a jég a Velencei-tavon – közölte a rendőrség.

Annak ellenére, hogy a tóparton táblák jelzik és a sajtóban is többször felhívták rá a figyelmet, hogy veszélyes a jég a Velencei-tavon, egy háromtagú pákozdi társaság elhatározta, hogy keresztül korcsolyázza a tavat. Egyikük alatt beszakadt a vékony jég és a fiatalember eltűnt a jég alatt – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes információja szerint a 29 éves fiatalember társai mobiltelefonon kértek segítséget. Őket folyamatos kapcsolattartással és fényjelzésekkel sikerült a rendőröknek és a tűzoltóknak a partra navigálni. Szerencsétlenül járt társuk felkutatására budapesti búvárok segítségét kérték – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

A búvárok a sötétben kötél-biztosítással, hol a jégen kúszva, hol óvatosan haladva reflektorokkal keresték baleset helyszínét,a korcsolyázó társai ugyanis nem tudták pontosan meghatározni a helyet, ahol társuk elmerült – mondta el az MTI érdeklődésére a tófelügyelő.

Az első információk szerint a három – két 29 és egy 26 éves – pákozdi fiatalember keresztül-kasul korcsolyázott a tavon. Az evezőspálya környékén észrevették, hogy vékony a jég. Ketten megálltak, harmadik társuk azonban továbbsiklott és néhány méter után elmerült.

A tavon változó a jég vastagsága. Néhol 10-14 centiméteres, másutt alig éri el az 5-6 centimétert. Különösen a kikötőmedencékben, a befolyások és a nádasok mentén, valamint ott vékony és bizonytalan a vastagsága, ahol a madarak “kifürödték” – mondta el a tófelügyelő.

A tavon egyébként már vasárnap bezárták a két kijelölt korcsolyapályát és közzétették, hogy nem javasolják a tavon a korcsolyázást, a téli sportolást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik