Belföld

SZDSZ: független szakértők értékeljék az ígéreteket

A Szabad Demokraták Szövetsége azt javasolja a szocialistáknak és a konzervatívoknak, hogy a választási programokat és ígéreteket értékeljék független gazdasági szakértők – közölte a liberális párt kampányfőnöke.

„Állapodjunk meg olyan, pártokhoz nem kötődő gazdasági szervezetekben, amelyek véleményét mindannyian hitelesnek fogadjuk el. Bocsássuk rendelkezésükre ígéreteinket és programunkat, és kérjük fel őket közösen, hogy értékeljék ezek megvalósíthatóságát” – javasolta közleményében Horn Gábor. A liberális politikus szerint csak így biztosítható, hogy a választók tényleg pontos, hiteles és független képet kapjanak arról, ki ígér megvalósítható dolgokat, és ki nem.

Horn Gábor úgy látja, hogy az utóbbi napokban rossz irányt vett a választási kampány: a konzervatívok programalkotás helyett ígérethirdetésbe fogtak, a szocialisták pedig egyelőre szintén nem alkottak programot, az ő programjuk most a Fidesz ígéreteinek tagadásából áll.


Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője szerint a független közgazdasági, pénzügyi szakemberek folyamatosan minősítik a pártok programjait. „Az ilyen felkérés inkább gyanússá teszi a véleményt, hiszen egy párt felkérésére született meg” – mondta a frakcióvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik