Belföld

Orbán: az autósoknak jobb, a multiknak rosszabb lesz

Csökkenteni kell azok terheit, akik gépkocsijukat munkába járásra használják, a multik megfékezésére viszont hatósági árat kellene megállapítani, mondta Orbán Viktor Szentesi beszédében.

A Fidesz elnöke, évértékelő fórumsorozatának negyedik állomásán ezerötszáz-ezerhatszáz ember előtt változást ígért azoknak, akik vidéken, kis településen a gépkocsihasználat magas díja miatt érzik elzárva magukat a munkahelyektől. Magyarországon a személygépkocsi fönntartása szinte luxusszámba megy miközben a gépkocsi – bizonyos színvonal alatt – nem luxus, hanem munkahely, megélhetés, ezért ennek a költségeit jelentősen csökkenteni kell, jelentette ki

Radikális béremelés

“Ha tetszik, ha nem, nekünk a béreket radikálisan emelni kell” – hangsúlyozta Orbán Viktor. A magyar gazdaságnak úgy kell működnie, hogy a mainál nagyobb bérek mellett is sikeres üzleti lehetőségeket kínáljon a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak. A társadalombiztosítási járulék csökkentése és a munkahelyteremtés az egyetlen eszköz arra, hogy Magyarországon a gazdaság erőteljes növekedésnek induljon. Ígérete szerint a Fidesz február végén, március elején bejelenti, hogy pontosan, hogyan, milyen mértékig tudja a terheket csökkenteni.

Saját hazánkban sarcolnak meg a külföldiek

“Nem elég arról beszélni, hogy teremtsünk új munkahelyeket, nem elég arról beszélni, hogy magasabbak legyenek a munkabérek, arról is beszélni kell, miért engedjük, hogy újabb és újabb bőrt húzzanak le rólunk a nagy nemzetközi cégek, miért hagyjuk, hogy megsarcoljanak bennünket külföldiek a saját hazánkban” – mondta. Szerinte ez ellen a kormány úgy léphet föl, ha megpróbál versenyt létrehozni, vagy ha fenntartja a hatósági ármegállapítás eszközét. A kormány feladata, hogy a gazdasági ésszerűség határain belül védje meg az érdekeinket – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik