Belföld

Munkát, lakást, olcsó államot ígért Thürmer

Kisebb államigazgatást, minden dolgozni akarónak állást, garantált első munkahelyet és lakást, ingyenes oktatást és egészségügyi ellátást ígért Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.

A politikus a fővárosi kampánynyitó gyűlésén, a kőbánya–kispesti metróállomásnál tartott rendezvényen elmondta, kevesebb minisztériumra van szükség: a parlamenti képviselők számát a felére, fizetésüket pedig az átlagbér szintjére kellene csökkenteni. Hozzátette, a budapesti kerületek bizonyos feladatait is a fővárosra kellene bízni a város ügyeinek egységesebb intézése érdekében.

„Mi a munkást, a dolgozó embert visszük a parlamentbe”, akik most hiányoznak onnan, lehetőséget adva ezzel sorsuk jobbra fordítására – mondta, hozzátéve: szemben a jelenlegi gyakorlattal, szerintük „a gazdagok fizessék meg az ország költségeit”. Az eseményen Thürmer Gyulával szót váltók legtöbbje a közeli melegétel-osztásra várakozó hajléktalanok közül került ki. Egyikük át is kiáltott – Kádár János egykori pártvezetőre célozva – a politikusnak: „Mióta meghalt Jancsi bácsi, az ország is meghalt!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik