Belföld

Vizsgálatot és pert indít Demszky plakátügyben

Vizsgálatot rendelt el a főpolgármester a BKV-nál a tömegközlekedési eszközök megállóiból a napokban eltávolított plakátok ügyében, és pert indít két lap és a Budapest Riport kiadójának résztulajdonosa ellen – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

Demszky Gábor belső vizsgálat lefolytatására utasította Aba Botond vezérigazgatót annak kiderítésére, hogy a társaság kötelezte-e a Peron Reklám Kft.-t a Budapest Riport Kft. őt ábrázoló plakátjainak eltávolítására – olvasható a hivatal MTI-hez eljuttatott közleményében.

A főpolgármestert kritizáló plakátokat a Budapest Riport Kft. egy 900 ezer példányban kiadott alkalmi újságjának reklámozására rakatta ki a múlt héten a BKV hirdetőfelületeire. A hétvégén a BKV üzleti érdek védelmére hivatkozva intézkedett a plakátok eltávolításáról. Ezt a lépést a fővárosi Fidesz–MKDSZ-frakció hétfőn a pártállami időket idéző elfogadhatatlan szervilis lépésnek minősítette.

Demszky Gábor hétfőn úgy nyilatkozott, hogy ostoba és megfontolatlan döntésnek tartja az őt bíráló plakátok eltávolítását. Leszögezte, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának védelmében helyteleníti és elítéli a történteket.

A Városháza közleménye szerint Demszky Gábor rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt pert indít a Budapest Riport Kft. egyik tulajdonosa, Győri Tibor ellen, mivel valótlanul állította, hogy Demszky Gábor utasítására vették le a plakátokat a BKV hirdetési felületeiről. A főpolgármester a Gondola hu. internetes portál és a Magyar Nemzet című lap ellen pedig valótlan tény híresztelése miatt indít pert az ügyben megjelent cikkek miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik