Belföld

Országjárás: Magyarország nevezetességei a Szentkirályi palackokon

2006. január 19., Szentkirály – A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2006-tól Magyarország nevezetes épületeit mutatja be palackjain.

Idén januártól kezdődően a Szentkirályi ásványvíz palackok címkéin hazánk nevezetes épületei és tájegységei lesznek láthatóak. A sort a Parlament nyitja, majd minden egymilliomodik palacknál egy újabb magyar nevezetesség jelenik meg, mint például a Kecskeméti Városháza, az Esztergomi Főszékesegyház (Bazilika), a Szegedi Dóm, a Gyulai és az Egri Vár, valamint a világörökség részét képező Ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság, vagy a világörökségi helyszín-várományos Tihanyi félsziget.

Az épületek fotóján kívül egy rövid leírás is megtalálható lesz az adott nevezetességről, így a Parlamentről az alábbiak olvashatók majd a palack hátoldalán:
A magyar Parlament 1885-től 17 éven át épült. A külső falakon sok száz címer, 90 szobor látható. Az épületben 153 szobor kapott helyet, a kupolacsarnokot a magyar uralkodók szoborgalériája díszíti. Alkotója: Steindl Imre.

A cég célja ezzel a különleges kezdeményezéssel hazánk építészeti örökségének megőrzése és népszerűsítése itthon és azon külföldi országokban, ahol kapható Szentkirályi ásványvíz.

###

Szentkirályi Ásványvíz Kft. (www.szentkiralyi.hu ):
A Szentkirályi Ásványvizet 1994 óta – akkor még a Vitapress Kft., ma már az ásványvíz nevét viselő kft. szárnyai alatt – forgalmazzák Magyarországon. Az indulás után négy évvel, az ásványvíz 1998-ban elnyerte a FOODAPEST Sikerdíjat. A cég már akkor is jelentős növekedésre tett szert az piacon, de később, a 2002. évi közel 4 millió db ásványvíz eladása is még veszteséget termelt. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. megalakulásának évében, 2003-ban már 10,5 millió darab palackot értékesítettek itthon, de az igazi áttörést a 2004-es párizsi Aqua Expo-n, a szénsavmentes kategóriában, a legjobb külföldi ásványvíznek járó Eauscar-díj jelentette. Ebben az évben a cég elnyerte még az Arany Tallér díjat, a jó ügyek pártfogásáért a Szent Miklós Emlékérmet és egy újabb FOODAPEST elismeréssel is gazdagodott. 2005-ben a cég újra Eauscar-díjban részesült a rózsaolajjal és gyógynövény-kivonatokkal ízesített ásványvizével. 2005 őszén Magyarországon a teljes, összevont (szénsavas és -mentes) ásványvízpiacon az első helyre került: az értékesített mennyiség alapján piacvezető lett a Szentkirályi.

További információk:
Szentkirályi Ásványvíz Kft.
Balogh Levente, ügyvezető igazgató (tel.: 76/597-530, E-mail: szentkiralyi@szentkiralyi.hu)

Sajtókapcsolat: B&D ComMedia Kft. (tel/fax: 201-2512)
Béres Anikó, ügyvezető igazgató (20/943-4143, aniko.beres@commedia.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik