Belföld

Budapest a házigazdája a 33. EHMA Konferenciának

A nemzetközileg elismert luxusszállodák igazgatóit összefogó szervezet, a European Hotel Managers Association (EHMA) 2006. február 2-5. között Budapesten tartja 33. konferenciáját.

A 33. EHMA Konferenciát a Sofitel Budapest és az InterContinental Budapest szálloda közösen rendezi.

Az 1974-ben Rómában alapított EHMA jelenleg 29 országban 450 taggal rendelkezik, valamennyien magas színvonalú, főleg luxus kategóriájú, részben önálló, részben szállodaláncokhoz tartozó hotelek igazgatói. Ez 350 szállodát, 90.000 szobát, 70.000 alkalmazottat és megközelítőleg 6 milliárd euró éves forgalmat jelent.

Magyarországról jelenleg Kovács István, a Sofitel Budapest szálloda igazgatója 1988 óta, és Michael Koth, az InterContinental Budapest igazgatója 2003 óta tagja a szervezetnek.

Az EHMA közgyűlésére évente kerül sor különböző európai városokban, így például 2005-ben Lisszabonban, 2004-ben Athénban. Kovács István, aki 1992-ben Wolff Péterrel és Menyhárt Lajossal, az akkori Forum és InterContinental szállodák igazgatóival már rendezett egy EHMA-konferenciát Budapesten, 2003-ban a római találkozón kezdeményezte, hogy ismét a magyar főváros legyen a házigazdája a neves eseménynek.

A szervezet jelenlegi elnöke a Sofitel Chateau de Versailles szálloda igazgatója, Jean-Henry Antoine. Egy-egy közgyűlésen általában 200-250 tag vesz részt, valamint a szállodákkal kapcsolatban álló beszállítók, tanácsadó cégek.

A Magyar Turizmus Rt. támogatásával a Sofitel Budapest szállodában megrendezésre kerülő 33. EHMA Konferencia fő témája a szállodák vendéglátás részlegének jövedelmezősége. A szakmai program mellett bemutatkozik Budapest is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik